Uprawa rzodkiewki
9 lutego 2017Trzy farmy rzodkiewki łączą się w Ortolandę.
Uprawa rzodkiewki
Od dnia 1 maja 2017 r. holenderskie uprawy rzodkiewki Cornelissen Fresh Food i Coolbergen będą intensywniej współpracować z włoską uprawą rzodkiewki Ortolanda. Stanie się tak pod nazwą Ortolanda. Na targach Fruit Logistica w Berlinie firma spróbuje nowego wyglądu, zarówno w formie graficznej, jak i dosłownej, który zostanie wdrożony od 1 maja.
W 2000 roku Cornelissen i Coolbergen założyli farmę rzodkiewki Ortolanda w Borgo Grappa we Włoszech. Z biegiem lat firma rozwinęła się do 60 hektarów rzodkiewki we Włoszech. W Holandii Cornelissen ma dziewięć hektarów, a Coolbergen w zeszłym roku powiększył się do dziesięciu hektarów.
Dzięki różnym rodzajom rzodkiewki, rzodkiewki luzem, pakowaniu, gatunkom i technikom Ortolanda będzie największym producentem rzodkiewki przez cały rok. „Firma o holenderskich korzeniach, która wyróżnia się zrównoważoną uprawą i relacjami, zapewniając elastyczne dostawy z hurtowni do handlu detalicznego na całym świecie,” twierdzi firma. „I zawsze z najwyższą jakością”.
Utrzymane zostaną obecne kanały sprzedaży: włoski oddział będzie prowadził własną sprzedaż, włoski oddział w Melderslo będzie prowadzony przez ZON, a rzodkiew z Oude-Tonge będzie wprowadzana do obrotu za pośrednictwem The Greenery.
Kultywatory rzodkiewki znajdą się na włoskiej platformie „Italia Ortofrutta” jako Ortolanda, w hali 2.2/A-07 w Fruit Logistica, gdzie klienci będą mogli zapoznać się z nowym logo i hasłem. „Ale równie ważne jest, abyśmy nadal byli tym samym niezawodnym specjalistą od rzodkiewki z Holandii i Włoch” – mówią. „Dlatego też nasze produkty zajmą na stoisku ważne miejsce, a rzodkiewka ortolandzka jest oferowana zwiedzającym jako kulinarna gratka”.
źródło: www.freshplaza.com