Imbir z Nigerii ma ogromny potencjał eksportowy i dlatego jest
postrzegany jako jeden z unikalnych i modelowych towarów eksportowych dla Nigerii. Z lokalnej produkcji tylko 5% jest konsumowane lokalnie, a reszta przeznaczona jest do przetwarzania i eksportu. Imbir nigeryjski jest ogólnie wysokiej jakości o silnym, niepowtarzalnym zapachu. Średnia zawartość surowego włókna wynosi około 4,02%. Właściwości lecznicze imbiru są coraz bardziej rozpoznawane przez konsumentów, co prowadzi do gwałtownego popytu, co sprawia, że ceny są interesujące również dla rolników. Szczyt sezonu zbiorów imbiru przypada na około listopada, po czym imbir jest suszony tradycyjnie. Jednak tradycyjnie suszony imbir jest trudny do sprzedania międzynarodowym nabywcom z powodu braku ujednoliconych praktyk sanitarnych podczas procesu suszenia. W związku z tym handlowcy i brokerzy, główni nabywcy imbiru w Nigerii, ponownie czyszczą imbir po zakupie. Sprawdzają imbir pod kątem zanieczyszczeń, a także przetwarzają go przed eksportem.
Show original tekst
Odmiana:
Brak danych
Kaliber:
brak danych
Dostępne ilości:
5 - 20 t
Opakowanie:
big bag
Kraj pochodzenia:
Nigeria
Cena:
685.00 €/kg
netto
Do uzgodnienia
Opis:
Imbir z Nigerii ma ogromny potencjał eksportowy i dlatego jest
postrzegany jako jeden z unikalnych i modelowych towarów eksportowych dla Nigerii. Z lokalnej produkcji tylko 5% jest konsumowane lokalnie, a reszta przeznaczona jest do przetwarzania i eksportu. Imbir nigeryjski jest ogólnie wysokiej jakości o silnym, niepowtarzalnym zapachu. Średnia zawartość surowego włókna wynosi około 4,02%. Właściwości lecznicze imbiru są coraz bardziej rozpoznawane przez konsumentów, co prowadzi do gwałtownego popytu, co sprawia, że ceny są interesujące również dla rolników. Szczyt sezonu zbiorów imbiru przypada na około listopada, po czym imbir jest suszony tradycyjnie. Jednak tradycyjnie suszony imbir jest trudny do sprzedania międzynarodowym nabywcom z powodu braku ujednoliconych praktyk sanitarnych podczas procesu suszenia. W związku z tym handlowcy i brokerzy, główni nabywcy imbiru w Nigerii, ponownie czyszczą imbir po zakupie. Sprawdzają imbir pod kątem zanieczyszczeń, a także przetwarzają go przed eksportem.
Show original tekst