58,9%
Żelazo: 4,5 mg
Włókno: 1,7%
Niacyna: 4,4 mg
Minerały: 2,9%
Fosfor: 490 mg
Mała ilość kompleksu witaminy B.
Węglowodany: 10,5%
Wartość opałowa: 665
Czystość: około 99,00%
Złamane migdały: maks. 5%
Wartości na 100 gramów jadalnej porcji
Zły migdał niezrozumiały: 5%
Aflatoksyny: Max 5PPB
Rozmiar: długość 1,2-1,5 cm
Okres ważności: 2 lata
Rodzaj przetwarzania: Pieczony
Styl: Suszony
Kolor brązowy
Korzyści zdrowotne migdałów:
Zmniejszają ryzyko zawału serca.
Ci, którzy spożywają orzechy pięć razy w tygodniu, mają o około 50 procent mniejsze ryzyko zawału serca, zgodnie z Loma Linda School of Public Health.
Migdały pomagają budować mocne kości i zęby.
Fosfor w migdałach pomaga to umożliwić.
Pomagają zapewnić dobrą funkcję mózgu.
Migdały zawierają ryboflawinę i L-karnitynę, składniki odżywcze, które zwiększają aktywność mózgu, a także mogą zmniejszać ryzyko choroby Alzheimera.
58,9%
Żelazo: 4,5 mg
Włókno: 1,7%
Niacyna: 4,4 mg
Minerały: 2,9%
Fosfor: 490 mg
Mała ilość kompleksu witaminy B.
Węglowodany: 10,5%
Wartość opałowa: 665
Czystość: około 99,00%
Złamane migdały: maks. 5%
Wartości na 100 gramów jadalnej porcji
Zły migdał niezrozumiały: 5%
Aflatoksyny: Max 5PPB
Rozmiar: długość 1,2-1,5 cm
Okres ważności: 2 lata
Rodzaj przetwarzania: Pieczony
Styl: Suszony
Kolor brązowy
Korzyści zdrowotne migdałów:
Zmniejszają ryzyko zawału serca.
Ci, którzy spożywają orzechy pięć razy w tygodniu, mają o około 50 procent mniejsze ryzyko zawału serca, zgodnie z Loma Linda School of Public Health.
Migdały pomagają budować mocne kości i zęby.
Fosfor w migdałach pomaga to umożliwić.
Pomagają zapewnić dobrą funkcję mózgu.
Migdały zawierają ryboflawinę i L-karnitynę, składniki odżywcze, które zwiększają aktywność mózgu, a także mogą zmniejszać ryzyko choroby Alzheimera.