Olej rzepakowy praktycznie stał się preferowanym olejem w przemyśle spożywczym.
Niezależnie od tego, czy jest to majonez, frytki czy sosy sałatkowe, olej rzepakowy jest zwykle pierwszym, drugim lub trzecim składnikiem na liście. Niestety, zagrożenia dla zdrowia związane z olejem rzepakowym wykraczają daleko poza to, w co nas przekonano. Więc jeśli nie ma żadnych faktycznych powodów zdrowotnych, aby go używać, dlaczego miałby być tak szeroko stosowany w przemyśle spożywczym? Jak w większości powodów, niektóre składniki są używane zamiast innych - cena. Olej rzepakowy jest wyjątkowo tani w uprawie i zbiorach. Jest również bardzo łatwy w uprawie ze względu na modyfikacje genetyczne i fakt, że owady nie zbliżają się do niego.
Show original tekst
Odmiana:
Brak danych
Kaliber:
brak danych
Dostępne ilości:
1 - 5 t
Opakowanie:
brak danych
Kraj pochodzenia:
Ukraina
Cena:
Do uzgodnienia
Opis:
Olej rzepakowy praktycznie stał się preferowanym olejem w przemyśle spożywczym.
Niezależnie od tego, czy jest to majonez, frytki czy sosy sałatkowe, olej rzepakowy jest zwykle pierwszym, drugim lub trzecim składnikiem na liście. Niestety, zagrożenia dla zdrowia związane z olejem rzepakowym wykraczają daleko poza to, w co nas przekonano. Więc jeśli nie ma żadnych faktycznych powodów zdrowotnych, aby go używać, dlaczego miałby być tak szeroko stosowany w przemyśle spożywczym? Jak w większości powodów, niektóre składniki są używane zamiast innych - cena. Olej rzepakowy jest wyjątkowo tani w uprawie i zbiorach. Jest również bardzo łatwy w uprawie ze względu na modyfikacje genetyczne i fakt, że owady nie zbliżają się do niego.
Show original tekst