OGÓLNIE Soja jest jednoroczną zielną rośliną z rodziny Fabaceae. Roślina
soi wytwarza małe białe lub fioletowe kwiaty i zakrzywione strąki nasienne o długości 3–15 cm (1,2–6 cala) i mogą zawierać od 1 do 5 nasion. Nasiona mogą mieć różne kolory, w tym żółty, zielony, brązowy, czarny lub cętkowane. używał jadalnych nasion. Z nasion soi można wytwarzać mąkę i substytuty mleka, takie jak mleko, margaryna i jogurt, oraz substytuty mięsa, takie jak burgery wegetariańskie. Olej można ekstrahować zarówno z nasion, jak i strąków, a produkt uboczny ekstrakcji stosuje się jako paszę dla zwierząt. SKŁADNIKI Jego bogata zawartość białka i oleju sojowego stanowi 56% masy suchej soi (36% białka i 20% tłuszczu). Reszta składa się z 30% węglowodanów, 9% wody i 5% popiołu. soja zawiera w przybliżeniu 8% okrywy nasiennej lub łusek, 90% liścieni i 2% osi hipokotylu lub zarodka. ZASTOSOWANIE Soja jest ceniona ze względu na wysoką (38–45%) zawartość białka, a także wysoką (około 20%) zawartość oleju. Soja jest przetwarzana na śrutę sojową i olej sojowy i na inne sposoby lub spożywana w całości.
Show original tekst
Odmiana:
Brak danych
Kaliber:
brak danych
Dostępne ilości:
5 - 20 t
Opakowanie:
brak danych
Kraj pochodzenia:
Stany Zjednoczone
Cena:
3421.04 zł/t. (800.00 €/t.)
netto
Opis:
OGÓLNIE Soja jest jednoroczną zielną rośliną z rodziny Fabaceae. Roślina
soi wytwarza małe białe lub fioletowe kwiaty i zakrzywione strąki nasienne o długości 3–15 cm (1,2–6 cala) i mogą zawierać od 1 do 5 nasion. Nasiona mogą mieć różne kolory, w tym żółty, zielony, brązowy, czarny lub cętkowane. używał jadalnych nasion. Z nasion soi można wytwarzać mąkę i substytuty mleka, takie jak mleko, margaryna i jogurt, oraz substytuty mięsa, takie jak burgery wegetariańskie. Olej można ekstrahować zarówno z nasion, jak i strąków, a produkt uboczny ekstrakcji stosuje się jako paszę dla zwierząt. SKŁADNIKI Jego bogata zawartość białka i oleju sojowego stanowi 56% masy suchej soi (36% białka i 20% tłuszczu). Reszta składa się z 30% węglowodanów, 9% wody i 5% popiołu. soja zawiera w przybliżeniu 8% okrywy nasiennej lub łusek, 90% liścieni i 2% osi hipokotylu lub zarodka. ZASTOSOWANIE Soja jest ceniona ze względu na wysoką (38–45%) zawartość białka, a także wysoką (około 20%) zawartość oleju. Soja jest przetwarzana na śrutę sojową i olej sojowy i na inne sposoby lub spożywana w całości.
Show original tekst