Najwyższej jakości fasola biała Cowpeas Vigna / Fasola Black Eyes
Fasola Black Eye Jesteśmy dostawcami fasoli długiej, średniej, krótkiej Kidney, ciecierzycy i innych we wszystkich rozmiarach. Dystrybuujemy fasolę białą Kidney, wanilię, ciecierzycę, zieloną fasolę mung, zieloną fasolę mung, czarną fasolę, czerwoną fasolę, jasną cętkowaną fasolę, prażoną soję w proszku, soję w proszku, kukurydzę alfa, ryż parowy, soję, grykę, Pieczona soja, Pieczona kukurydza, Pieczona kasza gryczana, Ryż Ersatz, Mała czerwona fasola, Naga zielona fasola mung. Specyfikacja: Nazwa produktu Cowpea vigna / Fasola Black Eye Wilgotność maks. 15% Domieszka maks. 0,5% Niedoskonała maks. 3% Kolor Biały Wielkość 4,0, 4,5, 4,8 mm Rok uprawy Najnowsze uprawa Miejsce pochodzenia Turcja Port załadunku Antalya Proces suszenia AD Łatwe w przygotowaniu po prostu gotuj w wodzie lub bulionie, aż będzie miękki. Możesz go ugotować z ziołami i przyprawami i podawać jako dodatek lub dodać do zup, sałatek lub gulaszu. 1. Bogaty w błonnik: błonnik jest niezbędny do utrzymania zdrowego procesu trawienia i zmniejszenia zaparć. Jest również pomocny w zmniejszaniu ryzyka chorób serca i cukrzycy, a odpowiednia ilość błonnika pomaga w utrzymaniu prawidłowej wagi. Czarna fasola zawiera dużą ilość błonnika pokarmowego, filiżanka czarnej fasoli dostarcza 8 gramów błonnika, co stanowi prawie 22 procent zalecanej dziennej dawki. Przeczytaj także: 6 prostych sposobów na zwiększenie ilości błonnika w diecie 2. Bogactwo żelaza: wystarczająca ilość żelaza w diecie zapobiega anemii, która powoduje zmęczenie i osłabienie. Żelazo przenosi tlen przez organizm do narządów, komórek i mięśni, a jeśli podaż jest niska, odczuwasz osłabienie. Pół puszki czarnej fasoli zawiera 1,2 mg żelaza, a pół szklanki ugotowanej czarnej fasoli może dostarczyć 2,2 mg żelaza. 3. Bogate w cynk: Cynk jest dobry dla oczu i może pomóc zmniejszyć ryzyko zwyrodnienia plamki żółtej i chronić przed ślepotą nocną. Jest również ważnym wzmacniaczem układu odpornościowego i może pomóc w walce z grypą i gojeniu ran. Możesz znaleźć więcej niż 3 miligramy w filiżance czarnej fasoli, dodaj to super jedzenie do swojego talerza, aby uzyskać ten niezbędny minerał. 4. Bogate w białko: Białko jest ważne, ponieważ korzystnie wpływa na większość części ciała, w tym mięśnie, skórę, włosy i paznokcie. Ponadto białko pomaga komórkom rosnąć i naprawiać się, a także dostarcza organizmowi energii. Pół szklanki ugotowanej czarnej fasoli zawiera 6,7 grama białka, a 1/2 szklanki mrożonej fasoli z puszki zawiera 5,7 grama. 5. Dobre źródło manganu: Mangan jest przeciwutleniaczem o ważnej funkcji: chroni mitochondria, struktury komórkowe wytwarzające energię. Jedna filiżanka czarnej fasoli stanowi 40 procent dziennego spożycia dla mężczyzn i 52 procent dla kobiet. 6. Bogate w potas: Potas jest składnikiem odżywczym, który pomaga utrzymać prawidłowy poziom ciśnienia krwi, co zmniejsza ryzyko chorób serca. Pół szklanki ugotowanej czarnej fasoli zawiera 239 mg potasu, a ta sama ilość puszki zawiera 206 mg. 7. Niska zawartość kalorii i tłuszczu: dieta o niskiej zawartości tłuszczu i kalorii pomaga schudnąć, zapobiega przybieraniu na wadze i chroni przed wieloma chorobami, w tym chorobami serca, cukrzycą i depresją. Pół filiżanki czarnej fasoli ma tylko 100 kalorii i 1 gram tłuszczu, co czyni ją idealnym wyborem do diety odchudzającej.
Show original tekst