Kokosowy olej spożywczy to fizycznie rafinowany parą wodną 100% naturalny
olej kokosowy klasy premium, który nie zawiera żadnych chemikaliów, rozpuszczalników ani dodatków. Nieuwodorniony oznacza brak tłuszczów trans! Orzechy kokosowe są zbierane z nieuprawianych plantacji, co oznacza, że produkty są „domyślnie ekologiczne”. Nadaje się do głębokiego gotowania i smażenia o neutralnym smaku i aromacie. Smak i aromat kokosa zneutralizowany poprzez filtrowanie, bez żadnych procesów chemicznych ani dodatków. Większość spożywanych przez nas tłuszczów jest trawiona dłużej, ale MCFA znajdujące się w oleju kokosowym stanowią doskonałe źródło energii, ponieważ muszą przejść tylko 3-etapowy proces, aby przekształcić się w paliwo, w przeciwieństwie do innych tłuszczów, które przechodzą przez 26-etapowy proces ! W przeciwieństwie do długołańcuchowych kwasów tłuszczowych (LCFA) występujących w olejach roślinnych, MCFA są: √ Łatwiejsze do strawienia √ Nie są łatwo przechowywane w postaci tłuszczu √ Działają przeciwbakteryjnie i przeciwgrzybicznie √ Mniejsze rozmiary, dzięki czemu łatwiej przepuszczają komórki w celu uzyskania natychmiastowej energii √ Przetwarzane przez wątrobę, co oznacza, że są natychmiast przekształcane w energię, a nie magazynowane w postaci tłuszczu
Show original tekst
Odmiana:
Brak danych
Kaliber:
brak danych
Dostępne ilości:
1 - 5 t
Opakowanie:
brak danych
Kraj pochodzenia:
Niemcy
Cena:
1301.19 zł/t. (300.00 €/t.)
netto
Do uzgodnienia
Opis:
Kokosowy olej spożywczy to fizycznie rafinowany parą wodną 100% naturalny
olej kokosowy klasy premium, który nie zawiera żadnych chemikaliów, rozpuszczalników ani dodatków. Nieuwodorniony oznacza brak tłuszczów trans! Orzechy kokosowe są zbierane z nieuprawianych plantacji, co oznacza, że produkty są „domyślnie ekologiczne”. Nadaje się do głębokiego gotowania i smażenia o neutralnym smaku i aromacie. Smak i aromat kokosa zneutralizowany poprzez filtrowanie, bez żadnych procesów chemicznych ani dodatków. Większość spożywanych przez nas tłuszczów jest trawiona dłużej, ale MCFA znajdujące się w oleju kokosowym stanowią doskonałe źródło energii, ponieważ muszą przejść tylko 3-etapowy proces, aby przekształcić się w paliwo, w przeciwieństwie do innych tłuszczów, które przechodzą przez 26-etapowy proces ! W przeciwieństwie do długołańcuchowych kwasów tłuszczowych (LCFA) występujących w olejach roślinnych, MCFA są: √ Łatwiejsze do strawienia √ Nie są łatwo przechowywane w postaci tłuszczu √ Działają przeciwbakteryjnie i przeciwgrzybicznie √ Mniejsze rozmiary, dzięki czemu łatwiej przepuszczają komórki w celu uzyskania natychmiastowej energii √ Przetwarzane przez wątrobę, co oznacza, że są natychmiast przekształcane w energię, a nie magazynowane w postaci tłuszczu
Show original tekst