Jesteśmy w stanie zapewnić Państwu świeże jagody, jagody mrożone IQF,
sok jagodowy oraz suszony proszek jagodowy. Nasze jagody są uprawiane w jednym z najczystszych krajów świata, Finlandii. Dojrzewają w kolorowe bomby zdrowotne w jasne lata i na świeżym powietrzu. Swoją soczystość czerpią z czystego deszczu i wód gruntowych, których w Finlandii jest pod dostatkiem. Podczas długiej zimy rośliny odpoczywają i nabierają sił na nowy sezon wegetacyjny. Aby zwiększyć ich siłę i naturalne składniki odżywcze, jagody są uprawiane ekologicznie w certyfikowanych ekologicznie gospodarstwach i lasach. Spożywając soki lub proszki z naszych jagód możesz mieć pewność, że dostarczasz swojemu organizmowi najlepszą, czystą i bezpieczną energię, witaminy i antyoksydanty. Rolnictwo ekologiczne to certyfikowana i dokładnie monitorowana metoda produkcji. Zasady rolnictwa ekologicznego to: recykling składników odżywczych; utrzymanie warunków glebowych i bioróżnorodności; oraz minimalizacja wykorzystania zasobów nieodnawialnych. W rolnictwie ekologicznym zabronione jest stosowanie nawozów i pasz przemysłowych, a także syntetycznych pestycydów i upraw genetycznie modyfikowanych (GMO). Ilość dodatków do żywności dopuszczonych w przetwórstwie żywności ekologicznej jest bardzo ograniczona, a substancje muszą być pochodzenia rolniczego. Na przykład w rolnictwie ekologicznym ochrona gleby roślinnością może wpływać na to, że gleba pozostaje rozluźniona. Na naszych plantacjach aronii koniczyna jest stosowana jako wegetatywna ochrona gleby, która wiąże w glebie zarówno azot, jak i węgiel skuteczniej niż jakakolwiek inna roślina. Fotosynteza roślin zielonych to jedyny naturalny sposób na wiązanie węgla z powietrza. Stosowanie wegetatywnej ochrony gleby w rolnictwie zapobiega również przedostawaniu się wody deszczowej i składników odżywczych do cieków wodnych, a tym samym zapobiega eutrofizacji. Oznacza to, że nasza plantacja aronii skutecznie pochłania węgiel z powietrza, zapobiega eutrofizacji cieków wodnych i wcale nie wymaga nawadniania. W Finlandii rolnictwo i jego produkty są ściśle monitorowane. Oprócz przepisów dotyczących żywności, łańcuch żywności ekologicznej jest regulowany przez prawodawstwo ekologiczne UE (WE) 834/2007 (WE) 889/2007 i (WE) 1235/2008. Ustawodawstwo to określa minimalne wymagania dotyczące produktów rolnych i żywności produkowanych ekologicznie w całej UE. Przestrzeganie przepisów jest ściśle monitorowane przez różne organy. Dlatego konsumenci mogą ufać, że produkty oznakowane ekologicznie wyprodukowane w Finlandii są naprawdę ekologiczne. Fińska etykieta ekologiczna jest również unijnym logo ekologicznym, etykietą obowiązkową dla wszystkich paczkowanych produktów ekologicznych.
Show original tekst
Odmiana:
Brak danych
Kaliber:
brak danych
Dostępne ilości:
5 - 20 t
Opakowanie:
brak danych
Kraj pochodzenia:
Finlandia
Cena:
Do uzgodnienia
Opis:
Jesteśmy w stanie zapewnić Państwu świeże jagody, jagody mrożone IQF,
sok jagodowy oraz suszony proszek jagodowy. Nasze jagody są uprawiane w jednym z najczystszych krajów świata, Finlandii. Dojrzewają w kolorowe bomby zdrowotne w jasne lata i na świeżym powietrzu. Swoją soczystość czerpią z czystego deszczu i wód gruntowych, których w Finlandii jest pod dostatkiem. Podczas długiej zimy rośliny odpoczywają i nabierają sił na nowy sezon wegetacyjny. Aby zwiększyć ich siłę i naturalne składniki odżywcze, jagody są uprawiane ekologicznie w certyfikowanych ekologicznie gospodarstwach i lasach. Spożywając soki lub proszki z naszych jagód możesz mieć pewność, że dostarczasz swojemu organizmowi najlepszą, czystą i bezpieczną energię, witaminy i antyoksydanty. Rolnictwo ekologiczne to certyfikowana i dokładnie monitorowana metoda produkcji. Zasady rolnictwa ekologicznego to: recykling składników odżywczych; utrzymanie warunków glebowych i bioróżnorodności; oraz minimalizacja wykorzystania zasobów nieodnawialnych. W rolnictwie ekologicznym zabronione jest stosowanie nawozów i pasz przemysłowych, a także syntetycznych pestycydów i upraw genetycznie modyfikowanych (GMO). Ilość dodatków do żywności dopuszczonych w przetwórstwie żywności ekologicznej jest bardzo ograniczona, a substancje muszą być pochodzenia rolniczego. Na przykład w rolnictwie ekologicznym ochrona gleby roślinnością może wpływać na to, że gleba pozostaje rozluźniona. Na naszych plantacjach aronii koniczyna jest stosowana jako wegetatywna ochrona gleby, która wiąże w glebie zarówno azot, jak i węgiel skuteczniej niż jakakolwiek inna roślina. Fotosynteza roślin zielonych to jedyny naturalny sposób na wiązanie węgla z powietrza. Stosowanie wegetatywnej ochrony gleby w rolnictwie zapobiega również przedostawaniu się wody deszczowej i składników odżywczych do cieków wodnych, a tym samym zapobiega eutrofizacji. Oznacza to, że nasza plantacja aronii skutecznie pochłania węgiel z powietrza, zapobiega eutrofizacji cieków wodnych i wcale nie wymaga nawadniania. W Finlandii rolnictwo i jego produkty są ściśle monitorowane. Oprócz przepisów dotyczących żywności, łańcuch żywności ekologicznej jest regulowany przez prawodawstwo ekologiczne UE (WE) 834/2007 (WE) 889/2007 i (WE) 1235/2008. Ustawodawstwo to określa minimalne wymagania dotyczące produktów rolnych i żywności produkowanych ekologicznie w całej UE. Przestrzeganie przepisów jest ściśle monitorowane przez różne organy. Dlatego konsumenci mogą ufać, że produkty oznakowane ekologicznie wyprodukowane w Finlandii są naprawdę ekologiczne. Fińska etykieta ekologiczna jest również unijnym logo ekologicznym, etykietą obowiązkową dla wszystkich paczkowanych produktów ekologicznych.
Show original tekst